TIJORAT BANKLARNING MOLIYA BOZORIDAGI FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISH MASALALARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15347450 - Yangiboev , Fayzidin (International scientific and practical conference, 2024)
Moliyaviy resurslarni moliya bozori imkoniyatlaridan foydalangan holda moliyaviy instrumentlar chiqarish orqali jalb qilish emitentlarning eng asosiy maqsadiy vazifasi hisoblanadi. Uning boshqa vazifasi – o‘z faoliyati jarayonida moliyaviy oqimlarni optimallashtirish va samarali boshqarish asosida jalb qilingan moliyaviy resurslar (investitsiyalar) daromadliligi va bahosini (qiymatini) oshirib borishdir. Bunda moliya bozori emitentning vazifalarini va emission siyosatini samarali amalga oshirishida, kerakli imidjga (obro‘-e’tiborga) ega bo‘lishida katta rol o‘ynaydi va muhim funksiya bajaradi.