MARKETING KONSEPSIYALARI VA ULARNING EVOLYUTSIYASI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14551486 - Yaxiyayeva , Muxayyo (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqola marketing konsepsiyalarining tarixiy rivojlanishi va ularning hozirgi kunda amaliyotda qanday qo‘llanilishini o‘rganadi. Marketing sohasidagi asosiy yondashuvlar va konsepsiyalar, bozor sharoitlari, texnologik inqiloblar va mijozlar ehtiyojlarining o‘zgarishi bilan qanday rivojlanib borishi tahlil qilinadi. Maqolada marketing konsepsiyalarining rivojlanish bosqichlari, jumladan, mahsulotga yo‘naltirilgan, sotishga yo‘naltirilgan, mijozga yo‘naltirilgan va ijtimoiy marketing konsepsiyalari kabi asosiy yondashuvlar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, raqamli marketing va innovatsion marketing metodlarining zamonaviy tendensiyalari ham muhokama qilinadi. Maqola marketing sohasidagi zamonaviy yondashuvlar, shuningdek, kompaniyalarning bozorni anglash, mijozlar bilan aloqalarni samarali boshqarish va uzoq muddatli muvaffaqiyatga erishish uchun amalga oshiradigan strategiyalarga alohida e’tibor qaratadi. Marketing konsepsiyalarining evolyutsiyasi, shuningdek, zamonaviy marketingning ekologik va ijtimoiy mas’uliyatga qaratilgan yondashuvlarini tushunishga yordam beradi.