ZAMONAVIY IQTISODIYOTDA INNOVATSIYALARNING ROLI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14556884 - Haydarov , Lochinbek (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu ilmiy maqolada zamonaviy iqtisodiyotda innovatsiyalarning roli va ahamiyati tahlil qilinadi. Innovatsiyalar iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantirish, raqobatbardoshlikni oshirish va barqaror rivojlanishni ta’minlashda muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqolada texnologik yutuqlar, ilmiy tadqiqotlar va startaplarning iqtisodiyotga ta’siri, shuningdek, innovatsiyalarni qo‘llab-quvvatlash strategiyalari va davlat siyosati ko‘rsatiladi. Innovatsion jarayonlar orqali resurslarni samarali ishlatish va yangi bozorlarni kashf etish imkoniyatlari ham alohida e’tibor qaratilgan.