BRAZILYA XUFYONA IQTISODIYOTI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14557448 - Mirzahamdamov , Zexnidur; Ismatova , Feruza (International scientific and practical conference, 2024)
Braziliyaning yashirin iqtisodiyotining murakkab o’lchovlari moliya tizimining muhim, ammo ko’pincha e’tibordan chetda qoladigan jihatidir. Unda norasmiy sektorning ham millionlab odamlarning yashash manbai, ham iqtisodiy taraqqiyot yo‘lidagi to‘siq sifatidagi ikki tomonlama roli ko‘rsatilgan. Muhokamada norasmiy sektor muammolarini hal qiladigan va barqaror o‘sishga hissa qo‘shish salohiyatidan foydalanadigan muvozanatli siyosat yaratish va uni hayotga tadbiq qilish kerakligi haqida so’z borgan.