KORRUPSIYA UNING KELIB CHIQISH SABABLARI VA UNGA QARSHI KURASHISHDA SINGAPUR STRATEGIYASINING AHAMIYATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14557536 - Bekmurodov , Navro`z (International scientific and practical conference, 2024)
Maqola korrupsiya unining kelib chiqish sabablari va unga qarshi kurashishda Singapur davlatining tajribasi va mamlakatimizda olib borilayotgan korrupsiyaga qarshi kurashishlari haqida korrupsiyaning jamiyatdagi salbiy ta’siri, uning kelib chiqish sabablarini va korrupsiyaga qarshi kurashishning ahamiyati muhokama qilinadi. Korrupsiyaning asosiy sabablariga, jumladan, siyosiy tizimning zaifligi, qonunlarning qo‘llanilmasligi, va madaniy omillar tahlil qilinadi. Bunga qo‘shimcha ravishda, Singapurning korrupsiyaga qarshi kurashishda erishgan muvaffaqiyatlari, uning shaffoflikka asoslangan siyosati va samarasiz korrupsion amaliyotlarga qarshi kurashishdagi qat’iy yondashuvlari taqdim etiladi. Singapur modeli korrupsiyaga qarshi kurashishda samarali tizim va ijtimoiy normalar yaratish orqali, jahon miqyosida o‘rnak bo‘lishi mumkin.