O’ZBEKISTONDA "ELEKTRON HUKUMAT" TAMOYILLARINI JORIY ETISHNING KORRUPSIYA VA XUFIYONA IQTISODIYOTGA QARSHI KURASHDAGI ROLI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14560409 - Nizametdinov , Ali; Izzatullayev , Ahmat (International scientific and practical conference, 2024)
O‘zbekistonda "elektron hukumat" tamoyillarini joriy etishning korrupsiya va xufiyona iqtisodiyotga qarshi kurashishdagi roli tahlil qilinadi. Elektron hukumatning raqamli tizimlari davlat xizmatlarini shaffof va samarali taqdim etish orqali korrupsiya holatlarini kamaytirishga, shuningdek, soliq to‘lovlari va moliyaviy operatsiyalarning aniq ro‘yxatini yuritishga yordam beradi. Elektron platformalar fuqarolar va davlat organlari o‘rtasidagi o‘zaro munosabatlarni yaxshilash, davlat xizmatchilarining faoliyatini nazorat qilish va ma’lumotlarni tezkor ravishda almashish imkoniyatini yaratadi. Maqolada, shuningdek, elektron hukumatning soliq to‘lash tizimlaridagi shaffoflikni ta’minlash va soya iqtisodiyotiga qarshi kurashishda qanday ahamiyatga ega ekanligi haqida ham fikr yuritiladi. Natijada, elektron hukumatning joriy etilishi iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash, davlat boshqaruvining samaradorligini oshirish va fuqarolarning huquqlarini himoya qilishda muhim rol o‘ynaydi.