PENSIYA TA’MINOTI TIZIMINING DAROMAD VA XARAJATLARINI REJALASHTIRISH TARTIBINI TAKOMILLASHTIRISH TO’G’RISIDA: https://doi.org/10.5281/zenodo.14636081 - Xudaykulov , Nuriddin (International scientific and practical conference, 2025)
Pensiya ta’minoti tizimi har bir davlatning ijtimoiy siyosatida muhim ahamiyatga ega bo‘lib, fuqarolarning qartaygan va yoshlari bilan bog‘liq ijtimoiy himoyasini ta’minlash maqsadida yo‘naltirilgan. Bu tizimning samarali ishlashi, shu jumladan, uning daromad va xarajatlarini to‘g‘ri rejalashtirish, ushbu tizimning barqarorligini saqlash uchun juda muhimdir. Bunday rejalashtirish nafaqat pensiya to‘lovlarining o‘z vaqtida va to‘liq amalga oshirilishini ta’minlaydi, balki aholining ijtimoiy ahvoli va iqtisodiy barqarorligini mustahkamlashga xizmat qiladi.