KORPORATIV MOLIYANI BOSHQARISH SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA MOLIYAVIY TAHLILNING O’RNI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14676424 - Kamolov , Kamoliddin (International scientific and practical conference, 2025)
Korporativ moliya har qanday korxonaning barqarorligi va rivojlanishi uchun asosiy o‘rin tutadi. To‘g‘ri moliyaviy qarorlarni qabul qilish va resurslarni samarali taqsimlash orqali korxona o‘z maqsadlariga erishishi mumkin. Ushbu jarayonda moliyaviy tahlil muhim ahamiyat kasb etadi, chunki u korxona faoliyatining haqiqiy holatini baholash va strategik qarorlar qabul qilishda asos bo‘ladi. Maqolada moliyaviy tahlilning ahamiyati, turlari va uning korporativ moliya boshqaruvidagi roli haqida so‘z yuritiladi.