O’ZBEKISTONDA KAMBAG’ALLIK DARAJASINI PASAYTIRISHDA TADBIRKORLARNING TA’SIRI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14870328 - Shodmonov , Fayzullo (International scientific and practical conference, 2025)
Yashil obligatsiyalar – bu atrof-muhitni muhofaza qilish va ekologik barqaror loyihalarni moliyalashtirish maqsadida chiqariladigan qarz majburiyatlaridir. Ular ekologik toza infrastrukturani rivojlantirish, energiya samaradorligini oshirish va qayta tiklanadigan energiya manbalarini joriy etish kabi maqsadlarda ishlatiladi.