TA’MINOT ZANJIRINI OPTIMALLASHTIRISH YO’LLARINI RIVOJLANTIRISH: https://doi.org/10.5281/zenodo.14903699 - Abduhakimova , Farangiz (International scientific and practical conference, 2025)
Zamonaviy bozor sharoitida kompaniyalar va korxonalar raqobatbardoshlikni oshirish, mijozlarga tezkor va samarali xizmat ko‘rsatish uchun ta’minot zanjirini optimallashtirishga ehtiyoj sezmoqdalar. Ta’minot zanjirini samarali boshqarish ishlab chiqarish, logistika, saqlash va taqsimot jarayonlarini takomillashtirish orqali xarajatlarni kamaytirishga, resurslardan samarali foydalanishga va operatsion jarayonlarni tezlashtirishga yordam beradi. Ushbu maqolada ta’minot zanjirini optimallashtirishning asosiy yo‘llari, ilg‘or tajribalar va innovatsion texnologiyalar tahlil qilinadi.