TA’MINOT ZANJIRLARIDA SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA KPI QO’LLASH: https://doi.org/10.5281/zenodo.14903867 - Axmedov , Muhammadyorxo‘ja (International scientific and practical conference, 2025)
Ta’minot zanjiri boshqaruvi korxonalarning samaradorligini oshirish va raqobatbardoshligini ta’minlash uchun muhim vosita hisoblanadi. Bugungi kunda samaradorlikni oshirish uchun asosiy ko‘rsatkichlar (Key Performance Indicators, KPI) keng qo‘llanilmoqda. KPI lar ta’minot zanjirining har bir bosqichida samaradorlikni aniqlash va optimallashtirishga yordam beradi. Ushbu maqolada ta’minot zanjirlarida KPI qo‘llashning ahamiyati va afzalliklari tahlil qilinadi.