O’ZBEKISTONDA YOSHLARNING TA’LIM TIZIMI VA ZAMONAVIY KADRLAR TAYYORLASH MUAMMOLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14843478 - Sunnatov , Qudratulla (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda yoshlarning ta’lim tizimi va zamonaviy kadrlar tayyorlash muammolari tahlil qilinadi. Mamlakatda ta’lim tizimining rivojlanishi, uning zamonaviy mehnat bozorining ehtiyojlariga mosligi, kasb-hunar o‘qitish tizimining islohoti va pedagogik kadrlarning malakasini oshirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ta’lim tizimi va kasb-hunar o‘qitishning zamonaviy texnologiyalar bilan integratsiyasi, yoshlarni raqamli va innovatsion sohalarda tayyorlashda yuzaga keladigan imkoniyatlar va muammolar tahlil etiladi. Maqola, O‘zbekistonda ta’lim va kadrlar tayyorlash tizimini modernizatsiya qilish orqali yoshlarni raqobatbardosh va zamonaviy mehnat bozoriga mos kadrlar sifatida tayyorlashga yo‘naltirilgan takliflarni ilgari suradi.