LOGISTIKA AUTSORSINGI TURLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15080877 - Iminjonova , Ruxshona (International scientific and practical conference, 2025)
Logistika sohasida autsorsing o‘z faoliyatini optimallashtirish va xarajatlarni kamaytirishga intilayotgan kompaniyalar uchun muhim strategiyalardan biri hisoblanadi. Ushbu maqola uchinchi tomon logistikasi (3PL), to‘rtinchi tomon logistikasi (4PL) va yuk tashish kabi logistika sohasida autsorsingning turli ko‘rinishlarini o‘rganadi. Maqolada, shuningdek, O‘zbekiston logistika sektorida autsorsingning ortib borayotgan ahamiyati muhokama qilinib, xalqaro va o‘zbekistonlik tadqiqotchilarning fikrlari yoritilgan. Mavjud adabiyotlarni ko‘rib chiqish orqali ushbu maqola turli xil autsorsing modellari ta’minot zanjirlarining samaradorligi va moslashuvchanligiga qanday hissa qo‘shishini aniq tushunishga qaratilgan.