ALSGEYMER KASALLIGINING MOLEKULYAR MEXANIZMLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15152992 - Xo‘jayarova , Mahbuba; Ibragimova , Shabnam (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu tezisda Alsgeymer kasalligining molekulyar mexanizmlari, patogenezi va kasallikni davolashda qo‘llanilayotgan zamonaviy yondashuvlar tahlil qilinadi. Alsgeymer kasalligi bilan kurashish uchun yangi tahlil metodlari, dori vositalari va klinik yondashuvlar ishlab chiqilmoqda.