SIYDIK TARKIBINING O’ZGARISHI VA POTOLOGIYA HOLATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15165290 - Bosimova , Sevara; Bozorboyev , Samandar (International scientific and practical conference, 2025)
Siydik chiqarish tizimi organizmning homeostazini saqlashda muhim rol o‘ynaydi. Siydik tarkibining o‘zgarishi inson salomatligi haqida muhim ma’lumot beradi va ko‘plab kasalliklarning erta diagnostikasi uchun asos bo‘lishi mumkin.