XROMATIN TURLARI VA XROMOSOMA GISTONLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15165334 - Xayitboyeva , Rayxona; Ravshanova, Nozima (International scientific and practical conference, 2025)
Xromatin – bu yadroda joylashgan va DNK ni taqsimlovchi, organizmning hujayrasida genetik ma’lumotni saqlash, boshqarish va ifodalashni amalga oshiruvchi tuzilma. Xromatin asosan DNK, gistonlar (gistonlar deb ataladigan oqsillar) va boshqa oqsillardantashkil topgan.