PROBIOTIKLAR VA ULAR ASOSIDA ISHLAB CHIQARILGAN DORILAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.15165348 - Juraboyev , A.I.; Xasanov , Sh.A.; Nurullayev , A.G‘ (International scientific and practical conference, 2025)
Probiotiklar – bu inson organizmiga foydali ta’sir ko‘rsatadigan, ichak mikroflorasini tiklash va immunitetni mustahkamlashga yordam beruvchi tirik mikroorganizmlar hisoblanadi. So‘nggi yillarda probiotiklar asosida ishlab chiqarilgan dori vositalari keng qo‘llanilib, gastroenterologiya, immunologiya va boshqa tibbiyot sohalarida samarali natijalar bermoqda.