OMBORXONANI RAQAMLASHTIRISHNI AFZALLILARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15291235 - Qosimov , Komiljon (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu maqolada omborxona boshqaruv tizimlarini raqamlashtirishning afzalliklari tahlil qilinib, zamonaviy texnologiyalar asosida omborxona operatsiyalarining samaradorligini oshirishdagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Maqolada ma’lumotlar xavfsizligi, jarayonlarning avtomatlashtirilishi, xarajatlarning optimallashtirilishi va logistika jarayonining shaffofligini ta’minlash bo‘yicha muhim jihatlar tahlil qilingan. Bundan tashqari, raqamlashtirishning iqtisodiy samaradorligi va mahalliy hamda global miqyosdagi tadbirkorlikka bo‘lgan ta’siri o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari sifatida omborxona boshqaruv tizimlarini modernizatsiya qilish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.