MUTATSIYON JARAYONLAR VA BIOKIMYOVIY ASOSLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15177241 - Abdusattarova , N.O‘.; Xayrullayeva , SH.J. (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu maqolada mutatsiyalarning biokimyoviy asoslari, mutagen omillar ta’siri, DNK tiklanish mexanizmlari va ularning hujayra fiziologiyasiga ta’siri keng muhokama qilinadi. Bundan tashqari, mutatsiyalarning irsiy kasalliklar va saraton rivojlanishidagi roli, shuningdek, zamonaviy genetik muhandislik usullari orqali mutatsiyalarni boshqarish imkoniyatlari ham ko‘rib chiqiladi.