IRSIY KASALLIKLAR TASHXISI VA HUJAYRA TERAPIYASI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15179287 - Ilhomova , D.O‘.; Gapparova , R.; Soatov , B.B. (International scientific and practical conference, 2025)
Mazkur tezisda irsiy kasalliklarning tashxisi va hujayra terapiyasining zamonaviy usullari ko‘rib chiqiladi. Irsiy kasalliklarning kelib chiqish sabablari, diagnostikasi hamda genetik tekshiruvlar, biokimyoviy testlar va sitogenetik tahlillar orqali aniqlash usullari batafsil tahlil qilinadi. Shuningdek, hujayra terapiyasining asosiy yo‘nalishlari, jumladan, regenerativ tibbiyot, gen terapiyasi va CRISPR-Cas9 texnologiyasining ahamiyati muhokama qilinadi. Tadqiqotlar zamonaviy ilmiy tadqiqotlarga asoslanib, irsiy kasalliklarni aniqlash va davolashning ilg‘or usullarini yoritib beradi. Ushbu tadqiqot sohaga oid olimlar, tibbiyot mutaxassislari va genetik tadqiqotchilar uchun foydali bo‘lishi mumkin.