APOPTOZDA MITOXONDRIYANING AHAMIYATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15181662 - Tuychiyeva , M.G.; Ismoilova , S.U. (International scientific and practical conference, 2025)
Apoptoz -bu hujayralarning dasturlashtirilgan oʻlimi boʻlib, organizmning rivojlanishi va gameastazini saqlash uchun muhimdir. Mitoxondriya apoptozning ichki yoʻlida markaziy rol oʻynaydi, chunki uning membranasidan sitoxrom c ajralib chiqishi kaspazalar kaskadini faollashtiradi. Bu jarayon hujayraning tartibli nobud bolishini ta’minlaydi va turli kasalliklarning oldini olishda muhim ahamiyatga ega.