HAYVON HUJAYRALARI KULTURASINI OLISH USULLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15182385 - Jo‘rakulova , M.K.; Qosimova , R.Sh.; Soatov , B.B. (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu maqolada, hujayralarni kulturalash – in vitro sharoitida prokariot va eukariotlarning alohida xujayralari sun’iy ravishda nazorat qilinayotgan sharoitda o’stirish ekanligi aniqlandi. Hayvon hujayralarini kulturalashni ikkita yoʻnalishga bo‘lish mumkinligi va kulturalarda hujayralar ko‘payib, katta miqdorda hujayralar massasini olish imkonini berishi keng yoritib berildi.