TRAMETES VERSICOLOR (L.) L LOYD DORIVOR ZAMBURUG’INING BIOTEXNOLOGIK AHAMIYATI VA ISTIQBOLLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15240329 - Sherqulova , J.P. (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu maqolada dorivor Trametes versicolor zamburug‘ining biologik faol birikmalari ularning dorivor xususiyatlariga urg’u berilgan. In vivo va in vitro eksperimental tadqiqotlar ma’lumotlari, shuningdek, klinik sinovlar yuqori bazidiomitsetlardan turli birikmalarning biologik faolligini tasdiqlash uchun to’plangan. Shuningdek, Qashqadaryo viloyatida ushbu yo‘nalishda olib borilayotgan ilmiy izlanishlarning qisqacha ma’lumotlari va istiqbollari keltirilgan.