O’ZAK HUJAYRALAR OLISH TEXNOLOGIYASI VA TIBBIYOTDA ISHLATILISHI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15244239 - Musurmonova , G.K.; Qosimova , R.SH.; Mustafakulov , M.A. (International scientific and practical conference, 2025)
Ildiz hujayralari texnologiyasi-hujayra biologlari, genetiklarning say-harakatlarining birlashtirgan va turli hil xavfli va xavfli bo`lmagan kasalliklarni samarali davolashga umid qiladigan jadal rivojlanayotgan soha. Ildiz hujayralari o`z-o`zini yangilash va ko`p nasldan farqlash qobilyatiga ega bo`lgan totipatent progenitor hujayralar sifatida qaraladi.