SO’GLIQNI SAQLASHNING YANGI DAVRI-SHAXSIYLASHTIRILGAN TIBBIYOT HAQIDA: https://doi.org/10.5281/zenodo.15245110 - Salimova , F.B.; Fattoxova , D.O.; Egamqulova , D.S.; Soatov , B.B. (International scientific and practical conference, 2025)
Bugungi kunda sog‘liqni saqlash tizimi tez sur’atlar bilan rivojlanib, individual yondashuvga asoslangan shaxsiylashtirilgan tibbiyot tamoyillari keng qo‘llanilmoqda. Ushbu yondashuv har bir bemorning genetik, biologik va hayot tarziga oid xususiyatlarini inobatga olib, davolash usullarini moslashtirishga imkon yaratadi. Tezisimizda shaxsiylashtirilgan tibbiyotning mohiyati, uning afzalliklari va rivojlanish istiqbollari tahlil qilinadi.