MAYMUN CHECHAGI VIRUSI VA UNING YUQISH YO’LLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15245133 - Sharofova , I.I.; Qo‘shmurodova , S.J. (International scientific and practical conference, 2025)
Maymun chechagi kasalligi ham xuddi chin chechak kasalligi kabi qadim qadimdan ma’lum bo‘lgan yuqumli kasalliklardan biri hisoblanadi. Maymun chechagi - tabiiy o‘choqli, virus qo‘zg‘atadigan zoonoz kasallik hisoblanib, isitmalash, organizmning umumiy zaharlanishi hamda terida o‘ziga xos toshmalar toshishi bilan kechadigan o‘ta xavfli yuqumli kasallik hisoblanadi.