BUYRAKDAGI O’ZGARISHLAR VA MODDALAR ALMASHINUVI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15255749 - Yo‘ldosheva , P.L.; Suvanqulova , E.E (International scientific and practical conference, 2025)
Maqolada buyrakdagi o’zgarishlar ya’ni kasalliklar ularning kelib chiqish sabablari keltirilgan va buyrakdagi moddalar almashinuvi haqida ma’lumotlar ko’rsatib o’tilgan. Buyraklar moddalar almashinuvi va organizmning homeostazini saqlash uchun asosiy rol o’ynaydi. Shu tarzda, buyraklar organizmning barcha tizimlari bilan o‘zaro bog‘lanib, organizmning sog‘lom va barqaror ishlashini ta’minlashda muhim rol o’ynaydi.