MOSH NAVLARINING TUPROQ UNUMDORLIGI VA O’G’ITLASH SAMARADORLIGI KO’RSATKICHLARGA TA’SIRI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15255853 - Xakimov, A.E.; Kurbanbayev, I.Dj. (International scientific and practical conference, 2025)
Maqola mosh navlarining tuproq umumdorligi va o‘g‘itlash meyorlari orqali hosil va sifatga ta’sirini o‘rganishga qaratilgan. Tadqiqotda serhosil va qisqa muddatda pishadigan navlar, ularning tuproq sifatiga ta’siri va optimal o‘g‘itlash meyorlari belgilandi. Tuproq umumdorligi yuqori va o‘g‘itlash to‘g‘ri bo‘lsa, hosil sifatini oshirish mumkinligi ko‘rsatilgan. Mahalliy va yangi navlar, tuproq yaxshilanishi va o‘g‘itlash ta’siri taqqoslandi.