SANOATDA LIZIN AMINOKISLOTASINING OLINISHI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15259299 - Safarboyeva , P.J.; Axtamkulov , A.A.; Sobirova , M.B. (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu tezisda sanoatda lizin aminokislotasini olish texnologiyasi haqida yoritib berilgan. Lizin odam va hayvonlar organizmida qator o’ta muhim biokimyoviy funksiylarni bajaradi: hujayrada kalsiy transporti, ovqat hazm qilish fermentlari sekresiysini va umumiy azot nisbatini oshirishni ta’minlaydigan aminokislota hisoblanadi.