SUVO’TLARDAN OZIQA OQSILLARI AJRATIB OLISH BIOTEXNOLOGIYASI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15260720 - Mamadaliyeva , Z.U.; Mamatkulova , I.E. (International scientific and practical conference, 2025)
Dunyo aholisi sonining ortib borishi sababli yangi, samarali va ekologik toza oziqa mahsulotlariga talab ortib bormoqda. Suvo‘tlardan oziq-ovqat, farmatsevtika va bioyoqilg‘i sanoatida keng foydalaniladi. Ularning tarkibida yuqori miqdorda oqsillar, aminokislotalar, vitaminlar va biofaol moddalar mavjud bo‘lib, an’anaviy qishloq xo‘jaligi mahsulotlariga nisbatan kam resurs talab qiladi. Suvo‘tlardan foydalanish atrof-muhitga zararli ta’sirni kamaytiradi.O‘rmonlarni kesish yoki qishloq xo‘jaligi yerlarini egallash zarurati yo‘q, chunki ular suvli muhitda o‘stiriladi. Suvo‘tlarni o‘stirish ochiq va yopiq tizimlarda amalga oshiriladi va ulardan oziqa oqsillari ajratib olishning samarali texnologiyasi yaratilgan.