NON MAXSULOTLARINING ORGANALEPTIK SIFAT KO’RSATGICHLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15261134 - Salimova , F.B; Xolmirzayeva , N.O; Abdumalikova , S.F. (International scientific and practical conference, 2025)
Non mahsulotlarining organoleptik sifat ko‘rsatkichlari iste’molchilarning mahsulotga bo‘lgan talab va qiziqishini belgilovchi asosiy omillardan biri hisoblanadi. Ushbu tezisda non mahsulotlarining tashqi ko‘rinishi, rangi, hidi, ta’mi va tuzilishi kabi organoleptik xususiyatlari tahlil qilinadi. Nonning tashqi ko‘rinishi uning sifati va iste‘molga yaroqliligini belgilovchi muhim omillardan biri bo‘lib, silliq, bir tekis va jozibali bo‘lishi lozim. Mag‘iz holati esa nonning ichki tuzilishini ifodalab, yumshoq, bir xil va mayin tuzilishga ega bo‘lishi talab etiladi. Ta‘m va hid esa mahsulotning yangiligi va sifatini aks ettirib, yoqimli va tabiiy bo‘lishi lozim.