FERMENTLAR YORDAMIDA OZIQ-OVQAT SIFATINI OSHIRISH: https://doi.org/10.5281/zenodo.15261186 - Saydullayeva , D.F; Po’latova , N.G’. (International scientific and practical conference, 2025)
Fermentlar oziq-ovqat sanoatida muhim biokatalizatorlar bo‘lib, mahsulotlarning sifati, hazm bo‘lish darajasi va saqlash muddatini oshirishda katta rol o‘ynaydi. Ular oqsillar, yog‘lar va uglevodlarning parchalanishini ta’minlab, oziq-ovqat mahsulotlarining ta’mi, tuzilishi va ozuqaviy qiymatini yaxshilaydi.