ZAMONAVIY BIOTEXNOLOGIYANING OZIQ-OVQAT XAVFSIZLIGIDAGI AXAMIYATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15261210 - Saydullayeva , D.F; Mamatkulova , I.E. (International scientific and practical conference, 2025)
Oziq-ovqat xavfsizligi butun dunyo bo‘ylab asosiy muammoga aylandi, eng muhim muammolardan biri hozirgi oziq-ovqat ta’minoti va doimiy o‘sib borayotgan aholi o‘rtasidagi nomutanosiblikdir. Qishloq xo‘jaligi ishlab chiqarishi va texnologiyasi oziq-ovqat ishlab chiqarishning hozirgi va kelajakdagi muammolarini hal qilish uchun yetarli emas. Bundan tashqari, agar tabiiy resurslardan hozirgidek foydalanilsa, natija qo‘shimcha ishlab chiqarish yuki paydo bo‘ladi. Shunday qilib, oziq-ovqat ta’minotini maksimal darajada oshirish va barqarorlikni ta’minlash uchun innovatsion usullarni o‘rganish zarur. Ushbu tezisda zamonaviy biotxnologiyaning oziq-ovqat xavfsizligidagi axamiyati haqida so‘z boradi.