YUKSAK SUV O’SIMLIKLARIDAN PISTIYANI (PISTIA STRATIOTES L.) ORGANO-MINERAL MUHITDA KO’PAYTIRISH BIOTEXNOLOGIYASI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15275844 - Bo‘riyev , S.B; Yo‘ldoshev , L.T; To‘rayeva , N.R. (International scientific and practical conference, 2025)
Ichki oqova suvlarini boshqarish butun dunyo bo‘ylab qiyin vazifa hisoblanadi. Oqova suvlaridan katta miqdorda azot va fosfat chiqarilishi ifloslanishni tezlashtiradi, bu esa kislorod miqdorining kamayishiga, suv havzalarida suv o‘tlarining keskin ko‘payishiga, suv ekologiyasining buzilishiga olib kelishi mumkin.