QIRQBO’G’IMTOIFA BO’LIMI UMUMIY TAVSIFI VA AHAMIYATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15275869 - Shomurodov , N.P; Sayfullayev , M.M. (International scientific and practical conference, 2025)
Qirqbo‘g‘imtoifa o‘simliklari qadimiy o‘simliklar guruhiga mansub bo‘lib, ular hozirgi kunga qadar saqlanib qolgan kam sonli o‘simliklar turlari sirasiga kiradi. Maqolada ushbu o‘simliklarning tuzilishi, hayot sikli, yashash muhiti va ekologik ahamiyati batafsil yoritiladi. Shuningdek, qirqbo‘g‘imlarning inson hayotidagi roli, jumladan, dorivor xususiyatlari va tuproq tarkibiga ta’siri haqida ham ma’lumot beriladi. Ushbu maqola biologiya va ekologiya sohasi bilan qiziquvchilar uchun foydali bo‘lishi mumkin.