ODDIY POMIDOR (SOLANUM LYCOPERSICUM)DA MIKROORGANIZMLAR TOMONIDAN KELTIRIB CHIQARILADIGAN AYRIM KASALLIKLARNING HOSILDORLIKKA TA’SIRI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15275949 - Gulboyev., D; Sulaymonov., M; Yarashev., D; Yuldashov., Z (International scientific and practical conference, 2025)
Pomidor (Solanum lycopersicum) dunyo bo‘ylab muhim qishloq xo‘jaligi ekini hisoblanadi. Biroq, turli mikroorganizmlar – bakteriyalar, zamburug‘lar va viruslar – pomidor o‘simliklariga zarar yetkazib, hosildorlikni sezilarli darajada kamaytiradi. Ushbu tadqiqotda bakterial, zamburug‘li va virusli kasalliklarning mahalliy va gibrid pomidor navlariga ta’siri baholanib, hosildorlikka qanday ta’sir qilishi o‘rganildi. Natijalar kasalliklarga qarshi samarali nazorat usullarini ishlab chiqish quchun asos bo‘lib xizmat qiladi.