FUSARIUM LINK TURKUMIGA MANSUB ZAMBURUG’LARNING BIOLOGIYASI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15300601 - Jovliyev , Sh.B; Hayitov, I.Y. (International scientific and practical conference, 2025)
Mazkur tezisda Fusarium turkumiga mansub zamburug‘larning biologik xususiyatlari o‘rganilgan. Ushbu turkum vakillari tuproq, o‘simlik qoldiqlari va o‘simlik to‘qimalarida uchraydi. Tadqiqotda Fusarium turkumiga mansub Fusarium graminearum, F. oxysporum, F. solani, F. verticillioides, F. proliferatum, F. poae, F. equiseti kabi keng tarqalgan turlarining morfologik va fiziologik xususiyatlari, rivojlanish sharoitlari hamda ularning o‘simliklar bilan o‘zaro ta’siri yoritilgan.