KARTOSHKA NAVLARINING ORGANOLEPTIK KО’RSATKICHLARI TAHLILI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15321404 - Xo‘janazarova , M.Q. (International scientific and practical conference, 2025)
Maqolada kartoshkaning organoleptik ko’rsatkichlari bo’yicha sifatini baholash natijalari keltirilgan. Olib borilgan tahlillar baholanganda organoleptik ko’rsatkichlar “Gala” navida 92,4 ball “Sante” navida 93,2 ball, “Pikasso” navida 92,6 ball, “Ramano” navida 91,3 ball, “Red Skarlet” navida 93,5 ball va Bog‘zag‘on navida esa 87,6 ballni tashkil etganligi aniqlandi. Organoleptik ko’rsatkichlardan tashqi ko’rinish, hid, ta’m, eng katta ko’ndalang diametr, tuproqqa yopishgan zamin mavjudligi aniqlangan. Ushbu kartoshka navlari tuganaklari ekspertlar tomonidan baholanganda eng yuqori kо‘rsatkich Red Skarlet va Sante navlarida kuzatilgan bо‘lsa eng past kо‘rsatkich Bog‘zag‘on navida kuzatilganligi qayd etilgan.