FERULA L. TURKUMIGA MANSUB O’SIMLIKLARDA YASHOVCHI MIKROB JAMOALARINING O’RGANILISHI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15321841 - Ne’matova , M.A (International scientific and practical conference, 2025)
So‘nggi yillarda sanoat ahamiyatiga ega bo‘lgan Ferula L. turkumi turlarini ekib o‘stirish, unuvchanligi, hosildorligini oshirish maqsadida bir qator biotexnologik yondashuvlarga asoslangan tadqiqotlar amalga oshirilmoqda. Bu borada o‘simlik mikrob jamoalarini o‘rganish, istiqbolli faol bakteriya shtammlarini tanlab olish va biotexnologik potensialidan foydalanish dolzarb vazifalardan biridir. Ushbu maqolada mavzu yuzasidan olib borilgan ayrim ilmiy tadqiqotlarning natijalari bayon qilindi.