STREPTOMYCES COELICOLORNING FOYDALI XUSUSIYATLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15322783 - Narzullayeva , J.A; Sobirova , M.B; Mamatqulova , I.E (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu tezisda Streptomyces coelicolor bakteriyasining ekologik, biotexnologik va farmatsevtika sohasidagi ahamiyati o’rganildi. S. coelicolor – gram-musbat, filament shaklidagi tuproq bakteriyasi bo‘lib, u ko‘plab antibiotiklar, pigmentlar va fermentlar ishlab chiqarish qobiliyati bilan ajralib turadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, ushbu mikroorganizmlar antibakterial va antifungal xususiyatlarga ega bo‘lgan tabiiy moddalarning asosiy manbai bo‘lib, ular tibbiyot va qishloq xo‘jaligida keng qo‘llaniladi.