DORIVOR O’SIMLIKLARNING INSON SALOMATLIGIGA TA’SIRI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15322849 - Mirzayeva , M.X; Ne’matova , M.A (International scientific and practical conference, 2025)
Bugungi kunda dunyoda farmatsevtika sanoatini ekologik toza dorivor o‘simlik xomashyolari bilan ta’minlashga bo‘lgan ehtiyoj tobora ortib bormoqda. JSST ma’lumotlariga ko‘ra, hozirgi vaqtda dunyo aholisining qariyb 60 foizi va rivojlanayotgan mamlakatlar aholisining 80 foizi sog‘ligini tiklash va davolanish uchun dorivor o‘simliklardan foydalanadilar. Bu borada, mamlakatimiz xilma-xil dorivor o‘simlik resurslarini yetishtirish uchun qulay iqlim sharoitiga ega. Ushbu maqolada O‘zbekiston hududida o‘suvchi ayrim dorivor o‘simliklar va ularning inson salomatligiga ta’siri ilmiy manbalar asosida tahlil qilingan.