TUT IPAK QURTLARINING FIZIOLOGIK KOʻRSATGICHLARIGA SUVOʻTLAR TA’SIRINI BAHOLASH: SHARH.: https://doi.org/10.5281/zenodo.15322893 - Qobilov , A.M; Joʻrayeva , M.A (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu maqolada ipak qurtini oziqlantirishda xlorella (Chlorella sp.) va azolla (Azolla sp.) spirulina (Spirulina sp) kombinatsiyasidan foydalanishning biotexnologik yondashuvlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda mikroskopik suvoʻtlarni tut bargi bilan birga qoʻllanilganda ipak qurtining o‘sishi va rivojlanishiga hamda pilla hosildorligiga bo‘lgan ta’siri o‘rganiladi. Suv oʻtlar biomassa sifatida ipak qurtining ratsioniga qo‘shilganida uning fiziologik ko‘rsatkichlari, ipak sifati va iqtisodiy samaradorligi yaxshilanishi mumkinligi ko‘rsatib o‘tiladi. Ushbu biotexnologik usul ipakchilikda yangi ekologik va iqtisodiy jihatdan samarali alternativ yondashuv sifatida taklif etiladi.