AZOTABACTER TROPICALISNI QISHLOQ XO’JALIGIDA FOYDALANILISHI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15322961 - Norqulova , G.Sh; Mamatkulova , I.E (International scientific and practical conference, 2025)
Tadqiqotchi olim John Smith oʻzining maqolasida azotabakteryalardan qishloq xoʻjaligida ishlatish boʻyicha ish olib borgan. Azotabacteriyalar havodagi azotni bog‘lab, o‘simliklar uchun oson singdiriladigan shaklga aylantiradi. Bu bakteriyaning agrotexnikada qo‘llanilishi tuproq unumdorligini oshirish va kimyoviy o‘g‘itlardan foydalanishni kamaytirishga yordam berishini aniqladi.