FOSFOBAKTERIN PREPARATINI ISHLAB CHIQARISH BIOTEXNOLOGIYASI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15323096 - Mallayeva , H.F; Mallayeva , M.M (International scientific and practical conference, 2025)
Fosfobakterin preparatining ishlab chiqarilishi qishloq xo’jaligida o’simliklarni yaxshilash, mahsuldorlikni saqlash va zararkunandalarga qarshi kurashishda muhim rol o’ynaydi. Bu preparati tabiiy mikroorganizmlar asosida ishlab chiqarish bo’lib, zarar keltirmaydi va tuproqning biologik tozaligini saqlashga yordam beradi. Bundan tashqari, nu preparat tarkibida biologik faol moddalar ishlab chiqaradilar tiamin, piridoksin, biotin, pantoten va nikotin kislotalar bular esa o‘simliklar o‘sishini boshqarishda, ayniqsa dastlabki o‘sish bosqichlarida katta ahamiyat kasb etadi. Bu maqolada fosfabakterin preparatni ishlab chiqarish biotexnologiyasi va uning ahamiyati haqida ma’lumotlar ko’rsatilgan.