AZOT FIKSATSIYALOVCHI BAKTERIYALAR VA ULARNING AHAMIYATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15323110 - Saidmurodova , M.A; Mamatkulova , I.E (International scientific and practical conference, 2025)
Azot fiksatsiyalovchi bakteriyalar atmosfera azotini o‘simliklar o‘zlashtira oladigan shaklga aylantiruvchi mikroorganizmlar bo‘lib, tuproq unumdorligini oshirishda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu bakteriyalar, ayniqsa, ekologik toza dehqonchilik va biotexnologik texnologiyalarning rivojlanishida katta ahamiyatga ega.