MIKROORGANIZLAR POPULYATSIYASINING TUPROQ UNUMDORLIGIDAGI AHAMIYATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15323141 - Abdugafforova, F.B; Mamakulova , I.E (International scientific and practical conference, 2025)
Mikroorganizmlarning tuproq unumdorligiga qo’shgan hissasini solishtirish va qishloq xo’jaligi o’simliklarining o’sishini ta’minlash uchun tuproqning kimyoviy xossalari va mikrob populyatsiyalari doimo tuproqda aniqlangan. O’simliklarning o’sishi va ko’payishi uchun zarur bo’lgan o’simlik ozuqa moddalari (fosfor (P), kaliy (K), azot (N), oltingugurt (S) va boshqalar) va tuproq suvini etarli miqdorda va nisbatlarda ta’minlash qobiliyati; va o’simliklarning o’sishiga to’sqinlik qiladigan toksik moddalarning yo’qligi. Shuning uchun ushbu tadqiqot ishi mikroblarning turli turlarini tushunishga qaratilgan