MIKROBIAL UCHUVCHI ORGANIK BIRIKMALARNING O’SIMLIKLARNING KASALLIKLARGA CHIDAMLILIGINI OSHIRISHDAGI ROLI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15323151 - Abdusattarova , N.Oʻ; Mamatkulova , I.E (International scientific and practical conference, 2025)
Mikrobial uchuvchi organik birikmalar mikroorganizmlar tomonidan ishlab chiqariladigan uchuvchi moddalar bo‘lib, ular o‘simlik-mikroorganizmlar o‘zaro ta’sirida muhim rol o‘ynaydi. So‘nggi tadqiqotlar shuni ko‘rsatmoqdaki, Mikrobial uchuvchi organik birikmalar o‘simliklarning kasalliklarga chidamliligini oshirishda ishtirok etadi. Ushbu tezisda mVOC(mVOC – microbial volatile organic compounds)ning o‘simliklar himoya tizimidagi o‘rni, ularning ta’sir mexanizmlari va qishloq xo‘jaligidagi qo‘llanilish imkoniyatlari tahlil qilinadi.