KLEBSIELLA VARIICOLANING MAKKAJOʻXORI KOʻCHATLARINING RIZOSFERA TUPROGʻIGA TA’SIRI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15331283 - Qoʻziboyeva , S.T; Mamatkulova , I.E (International scientific and practical conference, 2025)
Soʻngi yillarda ekologik muhitning yomonlashuvi tuproqning shoʻrlanishining kuchayishiga olib keldi, bu esa qishloq xoʻjaligi ekinlari yetishtirishga jiddiy taʼsir koʻrsatmoqda. Tadqiqotlar ifloslanmagan mikrobial o’g’itlarni qo’llash orqali tuproq muhitini yaxshilashga qaratilgan bo’lsa-da, sho’r-ishqorli muhit uchun mos keladigan o’simliklarning o’sishini rag’batlantiruvchi bakteriyalar nisbatan kam.