DORIVOR GULXAYRINING BOTANIK TASNIFI VA DORIVORLIK XUSUSIYATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15331303 - Xo’jayarova , M.S; Mamatqulova , I.E (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu tezisda dorivor gulxayrining (Althaea officinalis L.) botanik tasnifi va dorivorlik xususiyatlari haqida ma’lumot berilgan. O‘simlikning tashqi tuzilishi, tarqalish areali hamda kimyoviy tarkibi tahlil qilinib, uning shifobaxsh ahamiyati yoritilgan.