MEVALARDA UCHROVCHI KASALLIKLAR VA ULARNI BOSHQARISH STRATEGIYALARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15331401 - Po‘latova , N.G‘. (International scientific and practical conference, 2025)
Mevalarning sog‘lomligi qishloq xo‘jaligi va oziq-ovqat xavfsizligi uchun muhim ahamiyat kasb etadi. Mevalarga turli xil kasalliklar ta’sir qilishi mumkin bo‘lib, bu ularning sifati va saqlash muddatiga salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Mevalarda keng tarqalgan zamburug’li, bakterial va virus kasalliklari hamda ularni samarali boshqarish strategiyalari muhokama qilinadi. Kasalliklarni oldini olish va nazorat qilish bo‘yicha biologik, kimyoviy hamda agrotexnik usullar taqdim etiladi.